Elektrische step vs andere vervoersmogelijkheden

Spread the love

Door de bezorgdheid over de overbevolking van het openbaar vervoer en het vinden van duurzame alternatieven voor de auto, wenden veel mensen zich tot twee wielen voor hun vervoermiddel. 

En met de opkomst van elektrische steps is het gemakkelijker dan ooit om van A naar B te komen. Elektrische step kopen bij nr1elektrischestep.nl is een goede optie als vervoersmogelijkheid. 

Ondanks de negatieve mediaverhalen over elektrische steps, maken ze deel uit van de micro-mobiliteitsoplossing die onze ecologische voetafdruk kan verkleinen, het openbaar vervoer toegankelijker kan maken en mensen geld kan besparen. 

Het lijkt erop dat het publiek met zijn wielen stemt; de Britse fietsenverkoper Halfords vermeldt een groei in e-mobiliteitsproducten van 184% in 2020. 

Een goede optie die wij u aanbevelen is de zero 11x.

Infrastructuur en overheidswetgeving zullen snel genoeg veranderen om de achterstand in te halen en zich aan te passen aan de nieuwe norm van minder auto’s en meer micro-mobiliteitsvoertuigen in onze steden en daarbuiten. Lees verder om te ontdekken hoe elektrische steps het doen in vergelijking met andere vervoerswijzen.

Onze tweewielige vrienden zijn:

  •       Milieuvriendelijk
  •       Goedkoop in gebruik
  •       Energie-efficiënt
  •       Leuk!

Elektrische steps beter dan auto’s?

Hoewel elektrische steps zowel op de korte als op de lange termijn goedkoper en minder milieuvervuilend zijn, is het belangrijk om na te gaan of ze de juiste oplossing zijn voor jouw persoonlijke behoeften. Als je in een landelijk gebied woont met de belangrijkste voorzieningen ver weg van je huis of als je een snelweg moet nemen om naar je werk te gaan, is een auto of het openbaar vervoer misschien je enige optie. Maar als u in een stad woont, op een auto vertrouwt voor ritten onder de 5 mijl of de neiging hebt om de auto alleen te gebruiken – dan kan een elektrische step een geweldig alternatief zijn.

Ook als je je auto gebruikt om een paar kilometer naar een treinstation te rijden en dan de trein pakt om naar je werk te gaan, kan het het overwegen waard zijn om je auto in te ruilen voor een elektrische step. Er zijn compactere modellen beschikbaar die woon-werkverkeer een makkie kunnen maken; het stuur van Inokim steps kan worden ingeklapt, waardoor de scooter compacter en gemakkelijker mee te nemen is. Een andere overweging is het typische weer in uw omgeving – sommige elektrische steps zijn niet geschikt voor ruigere weersomstandigheden – dus houd rekening met de gemiddelde weersomstandigheden waarin u zult rijden.

Kosten

De gemiddelde aanschafprijs van een gezinsauto (in de VS) is $35.000 tegenover $500-1000 voor een e-step. Rekening houdend met verzekering, onderhoud, parkeren en benzinekosten – kan een elektrische step u veel geld besparen.

Gebaseerd op een gebruik van vijf mijl per dag – de brandstofkosten van een gemiddeld voertuig (met een gemiddeld benzineverbruik van 28mpg) is $185,10 (Bron; Wired), een elektrische auto komt op $78,87; de bescheiden elektrische step komt op slechts $2,93.

 

ERideHero berekende de prijs per mijl voor de e-step versus de auto en kwam uit op ongeveer 4,7 cent voor een volledige lading, wat neerkomt op 0,3 cent ($0,003) per mijl (30 cent per 100 mijl, etc.) Vergeleken met een gemiddelde auto op gas, die uitkwam op $0,086 per mijl. Dat betekent dat de auto ongeveer 29 keer duurder is om te tanken dan een e-step per mijl. Ben je al verkocht?

Elektrische steps vs openbaar vervoer

Hoewel het openbaar vervoer vaak goedkoop en handig is, hebben we allemaal wel eens de onaangename kant ervan ervaren – onder iemands oksel gekneld zitten tijdens het spitsuur of wachten terwijl overvolle bussen of treinen je halte passeren. Als je in een gebied woont waar het openbaar vervoer onbetrouwbaar, onregelmatig of gewoon te druk is, zal een elektrische step je meer flexibiliteit en vrijheid geven. Als de afstand van je woon-werkverkeer echter groter is dan de actieradius van je elektrische step, dan kom je op een dood spoor terecht. Er zijn manieren waarop e-steps en het openbaar vervoer kunnen samenwerken – je zou je elektrische step kunnen gebruiken voor “the last mile” – reizen van het treinstation naar je huis of kantoor.

kosten:

Een maandelijkse Londense travelcard kost bijvoorbeeld ongeveer $200, en onbeperkt reizen in New York kost $116,50 per maand. Hoewel de initiële investering in een e-step ongeveer $500-1000 zou bedragen – dagelijks opladen zou ruim onder de $1 uitkomen – zou je al snel je gemiddelde kosten nivelleren. Plus, de prijs om niet als een blikje sardientjes te worden samengedrukt met vreemden is onbetaalbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.