Handelen in cryptocurrencies voor beginners

Spread the love

Dit is wat potentiële beleggers moeten weten over cryptocurrencies en cryptohandel. Cryptocurrencies veranderen de financiële markt al een paar jaar. Steeds meer potentiële investeerders, die in het begin sceptisch waren, overwegen nu om te investeren in digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple of Shiba Inu.

Dit is wat potentiële beleggers moeten weten over cryptocurrencies en cryptohandel

Cryptocurrencies veranderen de financiële markt al een paar jaar. Steeds meer potentiële investeerders, die in het begin sceptisch waren, overwegen nu om te investeren in digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple of Shiba Inu. Maar beginners mogen hun roze bril niet op hebben. Het is belangrijk om uzelf te informeren over cryptocurrencies en handelskwesties. Dit is wat u absoluut moet weten voordat u uw eerste investering in cryptocurrencies doet.

Wat is cryptogeld?

Om te begrijpen waarom sommige cryptocurrencies enorm zijn gestegen sinds hun lancering, moet je begrijpen wat een cryptocurrency is. Digitale valuta zijn verbonden met databases die decentraal zijn georganiseerd, de zogenaamde blockchains. welke bitcoins kopen in 2022? Elke blockchain bestaat uit en voor een bepaald project. Investeerders steunen de blockchain en zijn project. Hoe beter een cryptocurrency en een blockchain-technologie presteren, hoe lucratiever het is voor investeerders.

Blockchaintechnologie zou het openbare leven in de toekomst kunnen veranderen door de verwerking en overdracht van gegevens te vereenvoudigen. Daarom voorspellen experts een mooie toekomst voor digitale valuta en hun blockchains.

 

In welke cryptovaluta moet je investeren?

De eerste investering is natuurlijk de moeilijkste, omdat het een uitdaging kan zijn om het juiste munt- en handelsplatform te kiezen. Maar als je goed voorbereid bent, is het demystificeren van Bitcoin en andere beroemde cryptocurrencies niet moeilijk.

Sommige investeerders beweren dat het het beste is om te investeren in gevestigde munten zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Anderen beweren dat u de hoogste winst maakt bij het kopen van moderne meme-munten zoals Dogecoin en Shiba Inu. Anderen zijn van mening dat NFT’s die zijn verbonden met videogames – zoals Axie Unlimited – het grootste potentieel hebben. Het is aan jou om te beslissen of je op de veiligste of op de meest opwindende kaart inzet. Zorg er echter voor dat u uw kapitaal spreidt over verschillende activa om het risico op verlies te verkleinen.

 

Welke crypto-handelsstrategieën zijn er?

Bij het beleggen in cryptocurrencies is het slim om persoonlijke angsten en onderbuikgevoelens opzij te zetten. Daarom zou elke belegger een handelsstrategie moeten vinden om te volgen als het gaat om het kopen en verkopen van digitale munten of tokens. Dit zijn de meest voorkomende strategieën die gemakkelijk genoeg zijn om te leren voor beginners:

 

Dag handel:

Daghandel is tegenwoordig erg populair bij beleggers en werkt goed voor crypto-investeringen. Omdat de digitale valuta erg volatiel zijn, liggen ze soms ten grondslag aan grote schommelingen binnen een dag. Daghandel betekent het binnen een dag kopen en verkopen van een bepaald actief om kortetermijnschommelingen te benutten.

Hedging: Beleggers die het risico op verlies willen wegnemen, kunnen afzien van het kopen van cryptomunten en in plaats daarvan beleggen in CFD’s. Door dit te doen, fungeert de cryptocurrency als een onderliggende waarde en zet de belegger in op een toekomstige prijs. Hedging kan zeer lucratief zijn, maar vergt veel voorbereiding, opleiding en oefening.

Hodling: Ja, het woord is gebaseerd op een typfout, maar wordt vaak gebruikt in de handelswereld en betekent dat beleggers hun activa zo lang mogelijk aanhouden met het oog op een stabiele groei die zich op de lange termijn uitbetaalt.

Trendhandel: Trendhandel is mogelijk de meest flexibele handelsstrategie, aangezien aankopen en verkopen zijn gebaseerd op hoe een specifiek activum presteert. App voor crypto vind je online. Binnen trendhandel zijn er verschillende subtypes, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je houdt de markt nauwlettend in de gaten en koopt munten wanneer hun prijs gaat stijgen. Verwacht je dat hun prijs zal dalen, raak je ze kwijt.

 

Wat zijn de risico’s van cryptocurrency?

Zoals eerder vermeld, zijn cryptocurrencies erg gevoelig voor schommelingen. Dat betekent dat het niet alleen mogelijk, maar ook waarschijnlijk is om geld te verliezen bij sommige investeringen. Maar verliezen worden pas echt als u besluit het actief in paniek te verkopen.

Iets anders waar je rekening mee moet houden, is dat de cryptomarkt niet zo goed gereguleerd is als de aandelenmarkt, omdat digiTalenvaluta’s worden wettelijk niet als valuta’s beschouwd. Er zijn ook enkele cyberaanvallen op cryptomarkten geweest.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.