Heeft mijn elektrische auto een speciaal oplaadstation nodig?

Spread the love

Niet noodzakelijk. Er zijn drie soorten laadstations voor elektrische auto’s, en de meest eenvoudige sluit u aan op een standaard stopcontact. Maar als u uw auto sneller wilt opladen, kunt u ook een elektricien een laadstation bij u thuis laten installeren. Hiervoor kun je een kijkje nemen op Autolaadpalen.com.

 

Uw elektrische auto opladen: Nissan Leaf, Tesla Model S en X, en Chevy Bolt

Niet alle accu’s van elektrische auto’s zijn gelijk. Het type elektrische auto dat u koopt, heeft invloed op hoe lang het duurt en hoeveel het kost om de batterij van uw auto op te laden.

 

De Nissan Leaf oplaadstation

De Nissan Leaf is een elektrische auto die is ontworpen voor kortere ritten, wat betekent dat hij een relatief kleine actieradius heeft (en een kleinere accu als tegenhanger). Het duurt slechts 30 minuten om een Leaf op te laden in een DC Fast Charging-station, terwijl de oplaadtijd voor thuis Level 2-laadstations varieert van 4 tot 8 uur. De kosten voor het “vullen” van een Nissan Leaf-batterij variëren van iets meer dan $ 3,00 (in de staat Washington) tot bijna $ 10,00 (in Hawaï). Dit is een geschikte laadpaal voor thuis

Chevy Bolt opladen

De Chevrolet Bolt is de eerste algemeen verkrijgbare elektrische auto die meer dan 200 mijl kan rijden op een enkele lading. Het duurt ongeveer een uur en 20 minuten om een Bolt op te laden in een DC Fast Charging station, terwijl de oplaadtijd voor thuis Level 2 oplaadstations ongeveer 9 en een half uur is. De kosten voor het “vullen” van een Bolt batterij varieert van iets meer dan $6,00 (in de staat Washington) tot ongeveer $20,00 (in Hawaï).

Opladen Tesla

Tesla elektrische auto’s, waaronder de Model S en de Model X, zijn luxe voertuigen ontworpen voor lange afstanden. Als u een Tesla Supercharger in de buurt heeft, duurt het opladen van uw auto een uur of minder; thuis duurt het 6 tot 10 uur om uw auto volledig op te laden. De kosten om een Tesla batterij “op te laden” variëren van iets minder dan $7,00 (in de staat Washington) tot bijna $22,00 (in Hawaï).

Leave a Reply

Your email address will not be published.