Hoe duur is een peddelboard?

Spread the love

Simpel gezegd kost een peddelboard tussen de £400 en £1,700+. Zoals met alles geldt: hoe meer je betaalt, hoe beter de kwaliteit. Over het algemeen zijn de boards met een hogere prijs gemaakt van kwaliteitsmaterialen, hebben ze een verfijnde vorm, gaan ze langer mee en bieden ze betere garanties.

Er zijn enkele prijsverschillen tussen opblaasbare en harde boards, die we hieronder schetsen. Daarbij zit er ook vaak een verschil in prijs tussen verschillende soorten merken. Wil je bijvoorbeeld een Starboard supboard kopen? Dan kun je er op rekenen dat je iets meer moet betalen.

Hoeveel kosten opblaasbare paddleboards?

U kunt verwachten dat u tussen de £380 en £1,000 betaalt voor een opblaasbaar board van hogere kwaliteit, met £600 als de gemiddelde prijs.

U kent het gezegde: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Dus als je een opblaasbare SUP in de uitverkoop ziet voor £150 verwacht dan niet dat hij lang meegaat. Alles van deze lage prijs tot £300 zou worden beschouwd als een lage kwaliteit board, en het beste vermeden. Dit soort boards zijn overal te koop op de Amazon marktplaats.

Deze low-cost boards zijn minder duurzaam met slechts een enkele laag PVC, wat betekent dat je meer kans hebt op geblazen naden, vooral als je aan de zware kant bent. Als je op zoek bent naar prestaties en een lange levensduur, zul je iets dieper in de buidel moeten tasten, maar het zal je op lange termijn geld besparen. Met het bespaarde geld kun je bijvoorbeeld een fullsuit wetsuit van Watersports4fun kopen.

Hoeveel kosten composiet (harde) peddelplanken?

Reken op een prijs tussen de £500 en meer dan £2,000 of meer. Deze boards kosten over het algemeen meer dan hun opblaasbare tegenhangers, omdat ze duurder zijn om te maken en te verzenden. Door hun stevige structuur zijn deze boards het meest stijf, wat betekent dat je ze in alle wateromstandigheden kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Afhankelijk van de prijs van harde paddleboards, kunnen ze worden gemaakt van een aantal materialen. Aan de goedkopere kant van de markt, kan boards goed worden gebouwd van plastic of epoxy met een schuim.

Als je begint te kijken naar de aankoop van een bord in de middelste prijsklasse, zou je verwachten dat de SUP te worden gemaakt van glasvezel en epoxyhars die zou worden gelaagd over hout of schuim kernen.

Aan de bovenkant van de markt zul je zien dat de boards weer lagen glasvezel over een schuimkern hebben, of aan de top is een carbon cover over de shell van het board waarschijnlijker.

Nadeel

Het nadeel van een stijf board is natuurlijk dat het moeilijker te vervoeren is vanwege het gewicht en het onvermogen om op te vouwen zoals inflatables.

Dit is geen probleem als je een dakdrager op je auto hebt, en bovendien zal hun solide structuur je meer gebruiksjaren geven.

Garanties voor Peddelplanken

Let op de garanties die bij het paddleboard worden aangeboden, vooral bij inflatables. Dit vertelt me vaak hoeveel vertrouwen de fabrikant heeft in hun bouwkwaliteit en hoe lang ze verwachten dat het paddleboard meegaat.

Red Paddle Co biedt een opmerkelijke garantie van vijf jaar op hun boards, met de Two Bare Feet en Hatha boards met respectievelijk een jaar en drie jaar garantie.

Zijn goedkope paddleboards het waard?

Met de slechte bouwkwaliteit, gebrek aan garantie en klantenondersteuning van deze merken, zijn goedkope paddleboards het niet waard. Hun korte levensduur betekent dat je de volgende zomer voor een nieuwe moet betalen en de oude gaat waarschijnlijk gewoon naar de stort, wat bijdraagt aan het toch al groeiende probleem van plastic afvalverwerking.

De aanschaf van een goedkope SUP is een verkeerde keuze. Je zult niet alleen geld besparen door op de lange termijn een duurder board te kopen, maar je zult ook een paddleboard hebben dat een betere doorverkoopwaarde heeft wanneer je besluit te upgraden.

Onthoud dat je krijgt waar je voor betaalt. Het enige aantrekkelijke aan een goedkoop paddleboard is waarschijnlijk de prijs, en weinig anders. De manier waarop de goedkopere boards zijn gebouwd en de gebruikte materialen betekent dat ze een stuk minder duurzaam zullen zijn dan de duurdere modellen.

Materiaal

Het materiaal dat de boven- en onderhuid van een paddleboard vormt, om het board zijn vorm en structuur te geven, is met draden aan elkaar verbonden. Op budgetplanken wordt een enkel- of dubbellaagse dropstitch gebruikt.

Een dropstitch van één laag geeft je misschien een lichter board dat gemakkelijker te hanteren is, maar het probleem is dat je uiteindelijk een ietwat fragiel paddleboard aan je handen hebt dat allesbehalve stijf is. Het is ook onwaarschijnlijk dat je het tot een hogere druk kunt opblazen.

Een goedkoop paddleboard is niet alleen minder duurzaam en heeft waarschijnlijk een kortere levensduur, maar het kan ook uiterst gevaarlijk blijken, vooral als de opblaasbare kamer het begeeft terwijl je op het water bent.

Budget boards

Budget boards hebben weinig economische zin, en hoewel het misschien een beetje overdreven lijkt om je uit te geven aan een duurder model, zal het je op de lange termijn ten goede komen.

Het is niet moeilijk om op Amazon peddelboards te vinden voor iets meer dan £200. Wat wel moeilijk zal zijn, is de pijn die je zal voelen als je zes maanden later meer geld moet uitgeven voor een ander board.

Leave a Reply

Your email address will not be published.