We hebben het nieuwe en verbeterde LTO uitgebreid rijexamen gedaan

Spread the love

Toen het Land Transportation Office (LTO) vorige week aankondigde dat ze vorige week zouden beginnen met het vrijgeven van de nieuwe 10-jarige licenties, waren velen verheugd, sommigen waren sceptisch, terwijl anderen ronduit tegen het idee waren. Natuurlijk hebben we allemaal onze mening, maar een verjaardag -de vervaldatum van je rijbewijs- bij de LTO doorbrengen is niet bepaald leuk. Daarover kan ik uit persoonlijke ervaring spreken.

Licentie dingen online

Dus toen de LTO zei dat je de meeste licentiegerelateerde dingen online kunt doen ter voorbereiding op je verlenging, dachten we dat we het eens zouden proberen. Nadat u een account heeft aangemaakt op de LTO-portal (portal.lto.gov.ph) door uw licentiegegevens in te voeren, kunt u eerst controleren of u daadwerkelijk in aanmerking komt; dat betekent dat u geen aanhoudingen of overtredingen heeft die zijn vastgelegd in het systeem van de LTO. In het geval van mijn licentie zijn die er niet en dat zie je terug in de LTO-portal.

We hebben het bevestigd met de LTO-chef, adjunct-secretaris Edgar Galvante, en dat is inderdaad het geval. Alle verkeersborden leren is mogelijk online. Als een automobilist gedurende de geldigheidsduur van het huidige rijbewijs niet is gedagvaard door een verkeersregelaar voor een overtreding, kan de automobilist een rijbewijs van 10 jaar krijgen. Staat er een overtreding/nadeel in het LTO-systeem, dan krijgt de automobilist een rijbewijs van 5 jaar.

Een seconde. Galvante verduidelijkte ook dat de minpunten niet zijn overgenomen van eerdere licenties; alleen overtredingen van het laatste rijbewijs worden meegerekend. Dus als je verlengt in 2021 en een snelheidsovertreding uit 2010 had, wordt dat niet meegeteld omdat het rijbewijs dat je nu hebt in 2016 is afgegeven onder de 5-jarige Geldigheid.

 

We hebben het nieuwe en verbeterde LTO uitgebreid rijexamen gedaan

Zodra u heeft geverifieerd dat u in aanmerking komt (zoals blijkt uit het gedeelte met minpunten in uw LTMS-portalaccount), moet u een CDE of uitgebreid rijexamen afleggen. Vorige week hebben we de LTMS-portal gecontroleerd en geen vermelding of vervolgkeuzemenu gevonden dat CDE zei. Het enige dat we vonden was het online validatie-examen dat onder het tabblad E-Learning stond.

Toen we het vorige week openden, lijkt de link de CDE te zijn, omdat het je een reeks meerkeuzevragen geeft en begint met te vragen welke licentie je verlengt (niet-professioneel of professioneel). Er waren ongeveer 60 vragen op basis van de teller rechtsboven, waarin allerlei verkeersregels werden gevraagd met betrekking tot verkeersveiligheid, protocollen en dergelijke.

 

We hebben de nieuwe en verbeterde afbeelding van het uitgebreide LTO-rijexamen genomen

We hebben die test gedaan en vonden nogal wat dingen die moesten worden aangepakt. Zelfs als u bijvoorbeeld op de verlengingsoptie van het niet-professionele rijbewijs had geklikt, stelde de OVE nog steeds vragen alsof u een professioneel rijbewijs aanvraagde.

Persoonlijk hoef ik niet te weten wat de eerste overtredingsboete is voor het niet presenteren van een CPC of franchise tijdens de aanhouding, maar OVE vroeg of het PHP 2000, PHP 3000 of PHP 5000 was. Het vroeg me zelfs wat de MVUC Het tarief is voor een For-Hire driewieler, evenals de straf voor weigering om willekeurige drugstests te ondergaan voor PUV-bestuurders.

Er waren ook problemen met spelling, zoals wat te doen als je oververhit raakt; het juiste antwoord onder de LTO-vragenlijst is om de motorkap te openen en “slecht” water op de motor. oefenen auto theorie gratis is mogelijk online. Er waren ook controversiële vragen, zoals een vaag geformuleerde verwijzing naar de controversiële “laatste duidelijke kans op ontwijking” bij verkeersongevallen.

Het lijkt er echter op dat de LTO de problemen al heeft aangepakt en enkele belangrijke verbeteringen heeft aangebrachtnaar het programma. En ze begonnen met de naam: de OVE is nu aangepast met de CDE. Eigenlijk noemen ze het nu het CDE Online Validation Exam. Dat maakt het een stuk duidelijker wat je precies neemt.

 

Rijbewijs verleng

Omdat ik mijn rijbewijs over een paar maanden verleng, heb ik besloten om het aan te nemen. Maar het ongewone is het slagingspercentage: 50%. Er is ook een totaal van 25 oneven vragen. Dat betekent minimaal 13 juiste antwoorden om over de bult van 50% te komen. Maar toch, 50% is een zeer laag cijfer als u veiligere chauffeurs wilt. Eigenlijk probeer ik me te herinneren of ik ooit een klas op school heb gevolgd die slechts 50% had gehaald. PE kan zijn?

Een van de belangrijkste verbeteringen is dat de LTO het probleem heeft aangepakt van het stellen van vragen aan niet-beroepschauffeurs die duidelijk voor beroepschauffeurs zijn bedoeld. Er waren dus geen vragen over overtredingen voor PUV-chauffeurs of het al dan niet verwittigen van de politie dat je als vrachtwagenchauffeur werd gevraagd iets te laden dat niet op het manifest stond, maar je krijgt meer betaald als je dat doet. Het juiste antwoord voor de laatste (onder de vorige test) was gewoon niet laden en niet noodzakelijkerwijs rapporteren aan de PNP.

De vragen zijn zeker beter opgemaakt in vergelijking met de OVE-test die ik vorige week heb gemaakt; er zit een duidelijke verbetering in het examen. Er zijn vragen over sms’en en rijden en dubbele gele lijnen.

 

Impopulaire vragen

Er zijn ook vragen die erg impopulair zijn, zoals de LTO die vraagt ​​waar de MVUC voor dient, evenals de noodzaak van voertuiginspectie, maar geen enkele politicus wil de PMVIC-kwestie aanraken, aangezien de verkiezingen ongeveer 6 maanden verwijderd zijn.

Er zijn nog enkele overblijfselen, zoals de toespeling op “laatste duidelijke kans”, die serieus moet worden opgelost op wetgevend niveau. Ik bedoel, als een bestuurder zich op de weg als een onveilige idioot gedraagt ​​en op de een of andere manier tegen je aanrijdt, kun je ook hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld omdat je niet in staat was om de idioot te ontwijken of te remmen. De doctrine “laatste duidelijke kans” is iets dat moet worden opgelost, en dat moet gebeuren op het niveau van de Republic Act.

 

Zonder Google

Na ongeveer 10 minuten en zonder Googlen, kreeg ik mijn resultaat: 92% of 23 goed van de 25. 1 van mijn verkeerde antwoorden was omdat ik per ongeluk op het trackpad tikte, en de andere was wat te doen als een ambulance van achteren nadert terwijl in het verkeer. Aan het einde van de CDE krijgt u een certificaat met de tekst Online Validatie-examen dat u kunt afdrukken en dat u kunt meenemen wanneer u uw licentie verlengt. Het wordt ook naar u gemaild door de LTMS-portal.

Over het algemeen heeft de LTO deze test echter echt verbeterd. Er zijn een aantal dingen die misschien moeten worden gladgestreken, maar alles bij elkaar genomen heeft de LTO snel gehandeld om het beter te maken, en ik kijk ernaar uit om mijn 10-jarige licentie te krijgen als mijn DL over 3 maanden afloopt.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.